Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Agricultura convoca ajuts extraordinaris al sector vitivinícola per fer front a la COVID19

Agricultura convoca ajuts extraordinaris al sector vitivinícola per fer front a la COVID19

Les línies de subvenció convocades inclouen ajuts als cellers per a la destil·lació de crisi del vi i a l’emmagatzematge privat i ajuts als viticultors per a la verema en verd.

Aquests ajuts formen part de les Mesures Extraordinàries acordades pel Consell de Ministres del 9 de juny per al conjunt del sector vitivinícola espanyol amb finançament de la UE i complementen el pla de xoc per al sector vitivinícola de 5,3 milions d’euros aprovat pel Govern la setmana passada.
D’acord amb el Pla financer presentat per l’Estat espanyol per a les actuacions dutes a terme l’any 2020, hi haurà un import màxim per a l’ajut a la destil·lació de crisi de vi de 65.250.000 euros, per a l’ajut a l’emmagatzematge privat de vi de 21.870.000 euros i per a l’ajut a la collita en verd de 10.000.000 d’euros. Aquests imports es repartiran entre els sol·licitants de tot l’Estat i es podran modificar en funció de les sol·licituds que es presentin. La destil·lació d’excedents de vi permet destinar l’alcohol obtingut a fins industrials, inclosa la fabricació de desinfectants i productes farmacèutics i energètics. L’emmagatzematge privat voluntari està destinat al vi emmagatzemat amb Denominació d’Origen Protegida a doll, tant en dipòsit com en ampolla en el cas dels escumosos. La verema en verd compensa els viticultors que s’hi acullin el fet d’eliminar raïm d’algunes parcel·les quan encara és verd per reduir l’excés de producció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: