Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Acció Climàtica acorda un quart paquet d’ajuts de 20 milions d’euros per al sector de la vinya

Acció Climàtica acorda un quart paquet d’ajuts de 20 milions d’euros per al sector de la vinya

L’acord es concreta amb un ajut de 450 euros por hectàrea de vinya fins a un màxim de 40 hectàrees per a agricultors professionals, i de 20 hectàrees per a la resta.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acordat amb el sector a través de la Taula Agrària el quart paquet d’ajuts que està dotat amb 20 milions d’euros destinats a la vinya amb l’objectiu de pal·liar els efectes que està causant la sequera al camp de Catalunya.

L’acord es concreta amb un ajut de 450 euros por hectàrea de vinya fins a un màxim de 40 hectàrees per a agricultors professionals, i de 20 hectàrees per a la resta. I quedaran excloses aquelles explotacions que superin els 8.000 quilos per hectàrea de producció. Aquesta línia d’ajuts comptarà amb una pressupost de 20 milions d’euros.

En total, per tant, el Departament haurà destinat gairebé 160 milions d’euros amb l’objectiu a ajudar al sector primari a fer front a les despeses derivades de la sequera.

El Departament d’Acció Climàtica ha treballat conjuntament amb les agrupacions agràries tots els paquets d’ajuts per ajudar al sector a minimitzar l‘impacte econòmic que ha suposat la manca d’aigua durant aquesta campanya a causa de la sequera. Des del principi s’ha fet un seguiment acurat i setmanal mitjançant una xarxa formada per les oficines comarcals i els serveis territorials del Departament per conèixer les afectacions reals que ha tingut la sequera sobre el sector agrari de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: