Dijous, 22 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ProVegueria lamenta les disfuncions en el desconfinament per no aplicar el concepte de vegueria

L’Associació ProVegueria denuncia que la manca de desplegament de la llei de vegueries comporta disfuncions en la desescalada de la Covid-19 com les que s’han vist aquests darrers dies.

A través d’un comunicat l’Associació considera que les situacions que s’han donat aquests darrers dies a les comarques de l’Alt, Baix Penedès i Garraf al voltant de la desescalada de la pandèmia són a causa que el Govern de la Generalitat no ha acabat de desplegar lallei de Vegueries i dotat de contingut la del Penedès.
Consideren que, per no parlar de Vegueries es va fer servir el criteri de zona sanitària i així no entrar en una confrontació política amb l’estat, ancorat encara en la divisió provincial. En el mateix comunicat consideren que la situació actual ni tan sols és funcional. Quan a la Conca d’Òdena es va produir aquesta emergència sanitària extraordinària que s’ha patit per la pandèmia, els hospitals d’ajut van estar a Sant Cugat, Bellvitge i Tarragona.
Finalment remarquen que el problema no és si ara uns entren al mateix temps en la mateixa fase de desescalada. Consideren que és un exemple de com no es poden seguir fent les coses. Perquè l’organització d’aquest territori no només afecta el terreny sanitari. La mateixa anòmala situació també afecta altres camps de molt impacte social. Per exemple l’escolar, el Pla Territorial Parcial i l’organització de la recuperació econòmica que s’haurà d’establir en el nou escenari post-COVID.
L’última proposta de Salut de noves mesures a Barcelona i de passar a la fase 1 del desconfinament l’Alt Penedès i el Garraf, no deixa de ser un reconeixement de que l’Alt Penedès i el Garraf no són de la regió metropolitana.
Per això exigeixen al govern de la Generalitat el desplegament immediat dels serveis i competències, determinant la seva ubicació entre les ciutats caps de comarca, com han vingut demanant repetidament els seus Alcaldes i Presidents dels Consells Comarcals, la darrera vegada quan signaren la Declaració del Congrés “La gestió del Territori de la Vegueria del Penedès, al servei de les persones” celebrat el passat 21 de febrer al Castell de Castellet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: