Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les direccions dels centres de Vilafranca mostren dubtes per la proposta del Departament

Els directors de centres de primària i secundària que hem consultat expliquen que van saber primer les mesures acordades per els mitjans de comunicació,.

Per la tarda ja van rebre un correu amb les primeres explicacions.
Davant la decisió anunciada d’obrir els centres a partir de l’1 de juny, per acabar el curs i les propostes per l’inici del curs vinent, el director de l’escola Baltà Elias, Paton Felices, diu que la primera reacció ha estat de sorpresa i molts dubtes.

En la mateixa línia s’expressa el director de l’Institut Alt Penedès, Carles Rull, que qualifica de xoc la primera reacció i reclama una informació més detallada.

Tots els directors entenen que la situació generada per la pandèmia de la Covid-19 és molt complicada. I consideren que la intenció és bona, però els plantejaments d’obertura de centres mantenint mesures de seguretat sanitària generen molts dubtes.

Dubtes també com per exemple si les mesures i protocols de protecció de l’alumnat es podran mantenir, o com fer que els nens més petits no s’acostin i no es toquin. També caldrà saber què fer amb objectes o joguines per desinfectar-les, i d’altra banda es planteja un interrogant més de fons que és el del paper de l’escola i dels mestres, perquè en certa mesura ha canviat decantant-se en una funció social. També hi ha escoles que tindran dificultats per garantir els 4m2 per alumne, o que tenen espais inaccessibles, i no està clar quines famílies podran anar als centres i quines no.
Dubtes massa grans perquè els hagin de resoldre les direccions dels centres, que consideren que se’ls traspassa una responsabilitat que no els pertoca.

Per aquest motiu des de les direccions dels centres es demana més detall en la informació per part del Departament, perquè desprès seran ells els qui hauran de traspassar aquesta informació al professorat, al personal daministratiu, als alumnes i a les famílies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: