Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Estada de mestres de Portugal al Baltà en el marc d’un projecte Erasmus+

El Baltà i l’Agrupamento Escolas Cristelo de Portugal estableixen un lligam amb ganes de continuïtat en el marc d’un projecte Erasmus+.

Erasmus+ és un projecte europeu que permet que mestres d’una escola vagin a un altre centre educatiu a fer un període d’observació. El curs passat, tres mestres del Baltà van anar a visitar l’Agrupamento Escolas Cristelo de Portugal i aquesta setmana passada tres docents portugueses d’aquest centre van estar fent el retorn amb una observació a l’escola Baltà i Elias. El projecte ha permès establir un lligam molt interessant entre les dues escoles.

Arran de la visita de les mestres del Baltà a Portugal s’han implementat a l’escola vilafranquina algunes pràctiques com el mindfullness.

Ara són les docents portugueses les que marxen cap a les seves escoles, situades a uns 30 quilòmetres de Porto, amb moltes idees.

Perquè tobem aquí una escola amb un enfocament que té l’alumnat al centre.

Entrem en una aula i efectivament veiem els alumnes i el professor amb un caràcter d’orientador i veiem com l’aprenentatge sorgeix, emergeix dels propis alumnes. Veiem també com aquesta és una escola realment inclusiva, perquè totes les pràctiques són tan diverses que acaben per acollir i anar a la trobada de les especificitats de tots els alumnes.

Des de les dues escoles creuen que tenen moltes afinitats i punts en comú i esperen poder donar continuïtat al lligam que han establert. Un dels propers objectius seria ampliar l’intercanvi a l’alumnat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: