Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès i el Garraf continuaran en la fase 0 del desconfinament una setmana més

El govern ha aprovat la seva proposta sobre les noves regions sanitàries que poden passar a la fase 1 de la desescalada.

Són Girona, Lleida i la Catalunya Central. Se sumaran, si el govern espanyol hi dona el vistiplau, a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran, que hi han passat aquest dilluns. Salut acordarà amb Barcelona el pròxim pas, però sembla clar que s’haurà d’esperar una mica més per passar a fase 1. Barcelona inclou Barcelona ciutat, la zona metropolitana nord i sud, on s’inclouen les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.
Segons el Govern la ciutat de Barcelona i les dues àrees metropolitanes, la nord i la sud, són les regions més complicades perquè concentren un 66% de la població de Catalunya i hi ha molta mobilitat. Això fa que sigui l’àrea amb risc de rebrot més alt a Catalunya. Malgrat tot, l’Alt Penedès i Garraf, tenen uns índex baixos de propagació de la malaltia. És per aquest motiu que aquesta tarda hi haurà una nova reunió per avaluar la seva situació. Així doncs, aquest dijous es podria apuntar alguna proposta intermèdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: