Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Junts pel Penedès demana un tracte sanitari diferenciat al Penedès

Junts pel Penedès demana un tracte sanitari diferenciat al Penedès

Creuen que ‘el Penedès no queda gens ben enquadrat en cap de les dues propostes’ perquè diuen que ‘la realitat territorial del Penedès no té res a veure amb la del conjunt de la província de Barcelona ni de la Regió Sanitària de Barcelona, dissenyada sobre l’antiga Regió Metropolitana, a la qual el Penedès no hi pertany des del 2017’.

Creuen que en el moment que es comenci a desenvolupar el desconfinament, el Penedès no pot ser posat al mateix ritme de fases que pot tenir una realitat com l’Hospitalet del Llobregat, Cornellà del Llobregat o Sabadell. És per això que demanen que el Departament de Salut tingui en compte la idiosincràcia del territori, i que les Àrees de Salut d’aquest presentin un ritme diferent respecte el conjunt de l’Àrea Metropolina Sud, i puguin avançar en les fases de desconfinament. Concretament, des de Junts, es refereixen a l’Àrea de Salut de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit, i l’Àrea de Martorell Rural que inclou Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Masquefa. En referència al conjunt de la Vegueria volen esmentar que l’Àrea del Baix Penedès té un comportament més homogeni respecte a la seva Regió Sanitària de referència. Per altra banda, en relació l’Anoia, expliquen que cal entendre que degut a les circumstàncies específiques que ha patit amb la Covid-19, també té la seva pròpia’.

En un comunicat que van fer arribar als mitjans aquest dimarts, aprofiten ‘per continuar defensant que per part del Govern i, concretament, per part del Departament de Salut es preguin les mesures necessàries per tal que el conjunt de la Vegueria pugui dotar-se de la seva pròpia Regió Sanitària de referència, amb 500.000 habitants i els serveis sanitaris que es necessitin pel territori’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: