Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La coalició Junts-Impulsem fa un bon balanç de les municipals a la comarca de l’Alt Penedès

Per primera vegada Junts i Impulsem el Penedès han concorregut units a les eleccions municipals en forma de coalició, han aconseguit 94 regidors a l’Alt Penedès

Sebastià Moia, president de Junts a l’Alt Penedès, i Jaume Julibert, portaveu de Impulsem el Penedès han fet un balanç positiu d’aquests comicis.

La coalició, han explicat, ha presentat candidatura a 26 dels 27 municipis de l’Alt Penedès, i s’ha aconseguit representació en 25. Amb aquesta premissa, s’ha obtingut 7 alcaldies per majoria absoluta i es mantenen converses en 10 municipis més per veure si poden entrar a govern.

A nivell de vots, la coalició ha obtingut 12.309 vots i 94 regidors, essent la primera força política. Aquests resultats permeten arribar als 11 consellers al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, essent també la primera força política. No obstant no és una majoria suficient per assegurar revalidar la presidència d’aquest ens, que està format per 33 consellers.

Com explica Jaume Julibert, portaveu de Impulsem, s’està en converses per mirar de tornar a tenir la presidència de l’ens.

Una preocupació compartida per la coalició és l’elevat absentisme en aquestes darreres eleccions, que consideren els ha perjudicat en municipis com Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: