Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tancament de Nissan pot afectar greument la industria auxiliar instal·lada al Penedès

Nissan ha comunicat aquest matí oficialment al govern de l’estat la seva decisió de tancar la planta de Barcelona, el que comportarà l’acomiadament d’unes 3.000 persones.

Fonts sindicals han explicat que en una breu reunió, el president europeu de Nissan, Gianluca de Ficchy, els ha comunicat la decisió i l’ha argumentat per la falta de viabilitat en les propostes que estaven sobre la taula. La previsió és que la fàbrica tanqui el proper mes de desembre. Els centres afectats serien els de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, tots ells dedicats a la producció i on treballen unes 3.000 persones. El grup, però, preveu incloure en les consultes resta de centres, el de recanvis del Prat i el logístic del port de Barcelona, on treballen una mica més de 200 persones.
De manera indirecta però, hi ha altres indústries que també se’n veuran afectades, segons explica el responsable d’Acció Sindical d’Indústria de Comissions Obreres al nostre territori, Pedro de la Fuente. Parla principalment de dues empreses que en depenen gairebé al 100%, Alfisa Technologies d’una banda, i Marelli de l’altra.
De la Fuente explica que la multinacional japonesa sembla que ha decidit abandonar el mercat europeu per centrar-se en l’asiàtic i americà, deixant Europa a mans de Renault. Caldrà, diu, veure quines decisions pren l’empresa francesa.
El tancament de la planta de la Zona Franca, a l’espera de conèixer si també quedaran afectats els altres quatre centres de treball ubicats a Catalunya, forma part de el pla integral amb el que Nissan vol tornar a la rendibilitat, després de perdre el passat exercici en voltant dels 800 milions d’euros.
Aquest matí s’han fet mobilitzacions a la planta de Nissan a la Zona Franca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: