Dimarts, 25 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El govern de Sant Martí Sarroca modifica el seu pressupost per fer front a la Covid-19

El govern de Sant Martí Sarroca modifica el seu pressupost per fer front a la Covid-19

S’incorpora romanent per ajuts socials i subvencions per col·laborar a la recuperació econòmica del municipi.

A causa de les normatives de seguretat promogudes arran de la crisi sanitària del Covid-19, el Ple Municipal Ordinari corresponent al mes de maig, celebrat el passat dia 21, es va realitzar telemàticament per primera vegada a la història de Sant Martí Sarroca. S’hi van connectar per videoconferència la totalitat dels 11 regidors del Consistori i el Secretari Municipal.

El punt més destacat de l’ordre del dia era la modificació del pressupost general per adaptar-lo a la nova realitat que ens ha tocat viure. Aquesta modificació dedica 200.000 euros a partides socials: 50.000 € per despeses assistencials, 30.000 per ajudar a afectats pel Pla ERTO, 20.000 € pel conveni alimentari amb la Creu Roja, 25.000 € per subvencionar l’AMPA per a l’organització del Casal d’Estiu, 60.000 € pel Pla d’ajuda a autònoms i microempreses i 15.000 € per a d’altres despeses socials, que inclou la lluita contra la violència de gènere. També s’aprofita la modificació del pressupost per finançar altres temes, com són el canvi d’enllumenat, la compra d’un remolc de deixalleria mòbil, la gratificació de personal durant l’etapa de crisi del Covid-19, etc. La modificació va ser aprovada per 6 vots favorables (els partits de govern: Foment Martinenc, ERC i CUP), 2 abstencions (Movem Sant Martí) i 3 vots contraris (Junts x Sant Martí).

En canvi, altres punts de l’ordre del dia sí van ser aprovats per unanimitat, com per exemple les bases reguladores del procés participatiu dels pressupostos. Serà una eina perquè els martinencs puguin decidir el destí d’una partida de 20.000 euros. Es farà una campanya perquè els ciutadans presentin propostes i es realitzarà per fases. Els dos partits de l’oposició, tot i votar-hi a favor, van fer algunes consideracions: Junts x Sant Martí va afirmar que haurien de ser els partits escollits qui haurien de fer propostes i no els ciutadans i Movem Sant Martí va demanar formar part de les comissions de treball.

També es va aprovar per unanimitat la modificació de les ordenances fiscals per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica, a partir d’una moció inicial presentada per Movem Sant Martí i que l’Equip de Govern ha desenvolupat i concretat, amb una bonificació de l’IBI per a habitatges i locals del 50% durant tres anys, i també un increment de bonificació de l’IAE del 10 % inicial al 50 %.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: