Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Detingut per conduir drogat, sense carnet i saltar-se la prohibició d’entrar a Vilafranca

Conduïa sense assegurança ni ITV vigent i en el moment de la detenció va colpejar els agents.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous un home de nacionalitat espanyola, de 24 anys, com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, conduir sense el permís de conduir vigent per pèrdua de punts, contra la seguretat del trànsit (positiu en substàncies estupefaents) i desobediència als agents de l’autoritat.

A més a més, per un delicte de trencament de condemna, atès que el detingut tenia una ordre vigent de prohibició d’entrada al terme municipal de Vilafranca del Penedès.

Els fets van passar cap a dos quarts de nou del vespre quan agents de seguretat ciutadana que patrullaven en un vehicle policial per la N-340 van veure conduint, direcció Vilafranca, un home que sabien que no té el permís de conduir.

Quan van indicar al conductor del turisme que s’aturés, aquest va accelerar bruscament i va intentar eludir l’acció policial conduint de manera temerària. Va posar en greu risc la resta d’usuaris de les diferents vies per on van circular.

La fugida va acabar finalment en una pista forestal, pertanyent al municipi de la Granada, on el conductor va clavar el motor després de trencar el càrter contra una pedra.

Davant la impossibilitat física de continuar fugint amb el cotxe, els dos ocupants van abandonar allà mateix el vehicle i van fugir a peu, entre els camps que envolten la pista forestal, on finalment van ser detinguts pels mossos que els empaitaven.

Durant la detenció tant l’home com la seva acompanyant van oferir una forta resistència als agents de l’autoritat, colpejant-los mentre els emmanillaven, motiu pel qual van quedar detinguts per un delicte de desobediència i resistència als agents de l’autoritat.

Festes les comprovacions d’identitat corresponents es va poder constatar com efectivament el conductor del vehicle no disposava de permís de conduir, així com que tenia una ordre vigent una ordre judicial que li prohibia l’entrada a Vilafranca motiu pel qual també se’l va detenir per un delicte de trencament de condemna judicial i per conduir sense permís vigent.

A més a més, el conductor detingut es va sotmetre a la prova de detecció de substàncies estupefaents (drogotest) i va donar positiu en dues substàncies diferents.

També se’l va denunciar administrativament per no disposar d’ITV vigent ni d’assegurança del vehicle.

Els detinguts, ell amb 16 antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: