Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Consells per a una correcta gestió de residus com guants i mascaretes d’un sol ús

Consells per a una correcta gestió de residus com guants i mascaretes d’un sol ús

L’Ajuntament de Vilafranca fa una crida a la ciutadania perquè sigui responsable a l’hora de gestionar els guants i les mascaretes quan acaben la seva vida útil i es converteixen en residus.

Aquests residus s’han de dipositar als contenidors grisos de rebuig o a les papereres habilitades en els establiments. La regidora de Salut pública i Consum, Anna Doblas, recorda que és de vital importància per a la contenció del coronavirus “fer un bon ús dels equips de protecció individual. La ciutadania s’hi ha hagut d’acostumar en un temps record, però cal no oblidar-ne la gestió correcta, una vegada es converteixen en residu”. La regidora ha post èmfasi en el fet que, quan anem a comprar a les botigues i utilitzem guants o bosses de plàstic d’un sol ús per tocar aliments “cal assegurar-se de dipositar-los en les papereres habilitades en cada establiment, evitar sortir amb els guants posats i llençar-los pel carrer o dipositar-los en papereres obertes perquè són molt lleugers i el vent se’ls enduu amb facilitat. Així evitarem la presència de plàstic no controlat que va a parar al medi natural”. En aquest sentit, és aconsellable que les papereres que hi ha als establiments comercials per dipositar aquests materials de rebuig siguin amb tapa i pedal per assegurar-ne l’estanqueïtat. Els guants de làtex, nitril o altres materials i les mascaretes quirúrgiques d’un sòl ús que utilitzem habitualment també s’han de gestionar correctament i dipositar-los als contenidors de rebuig de color gris, per evitar trobar-nos amb deixalles d’aquest tipus pel carrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: