Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal ha donat 4 altes en els darreres hores, i 1 persona ha mort per Covid-19

El centre està impulsant també un sistema de video-trucades per tal que els malalts ingressats i les famílies puguin tenir contacte en un moment en que s’han restringit les visites.

Segons l’informe diari que facilita el Consorci Sanitari del Penedès Garraf, en les darreres 24 hores s’han donat 4 altes a persones confirmades de Covid-19, i des de l’inici d’aquesta situació d’emergència son 24 les persones que han rebut l’alta. D’altra banda, també han confirmat la mort d’una persona en les darreres hores, i per tant són 11 les persones que han perdut la vida a l’Hospital a causa del coronavirus. El mateix informe apunta també que a data d’avui al migdia, tenen ingressats 63 pacients amb patologies respiratòries o sospita de Covid 19. 2 més dels que hi havia ahir.
Així mateix, expliquen que la situació d’aïllament en què es troben els pacients, i les mesures de seguretat establertes als hospitals del Consorci per evitar contagis per COVID-19, han fet que quedin restringides les visites de familiars i acompanyants als hospitals.
Per aquest motiu, a part de les trucades que reben diàriament els familiars per part dels professionals informant sobre l’evolució del pacient, s’han repartit diverses tauletes a l’Hospital Sant Camil, l’Hospital Sant Antoni Abat i a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, perquè els pacients en aïllament que ho necessiten puguin realitzar vídeotrucades amb els seus familiars, amb l’ajuda del personal assistencial de les plantes.
Aquesta iniciativa, que inicialment es va posar en marxa a la Unitat de Cures Intensives i posteriorment a les unitats d’hospitalització i de residència, ha estat rebuda amb una gran il·lusió i agraïment tant pels pacients i familiars com pels professionals.
Per tal de poder portar un ordre i garantir el correcte ús dels dispositius, cada àrea ha establert el seu procediment de trucades, adaptant-se als horaris i serveis que es presenten als malalts ubicats en aquests espais. És per això que els familiars han d’esperar a què l’hospital es posi en contacte amb ells per coordinar la trucada.
Cal recordar també que els familiars reben diàriament informació sobre l’estat de salut dels pacients, a través d’una trucada telefònica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: