Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les residències de gent gran del Penedès estan patint l’aparició de casos de coronavirus

De les quatre residències vilafranquines, dues tenen casos positius tant entre els residents com entre els treballadors, i han registrat també la defunció d’algun dels residents.

Com a molts altres punts del país, les residències de gent gran de la comarca també han registrat ja des de la setmana passada casos de residents i treballadors afectats per Covid-19, i fins i tot s’han hagut de lamentar algunes defuncions.
Ens hem posat en contacte amb les quatre residències que hi ha a Vilafranca per tal de conèixer la seva situació. En aquests moments, dilluns al migdia, des de les residències Josefina Mata i Mare Ràfols han confirmat que no tenen positius ni entre els residents ni entre el personal; mentre que des de les residències Ricard Fortuny i Inglada Via han refermat la informació que ja es va conèixer a finals de setmana que han tingut positius entre el personal i residents i que tant en una com en l’altra han hagut de lamentar la mort d’algun resident a causa del Covid-19
Tant des de la Residència Inglada Via com del Ricard Fortuny han declinat fer declaracions, i ens han comentat que tenien instruccions de la conselleria de Salut de no facilitar dades als mitjans. Per contra des de la residència Josefina Mata, al carrer Amàlia Soler de Vilafranca, la seva directora Anna Maria Martínez comenta que viuen aquests moments amb una calma tensa, conscients que els residents porten 21 dies confinats al centre i no tenen cap símptoma, i que el risc pot venir per part dels 32 treballadors que entren i surten diàriament. Anna Maria Martínez és la directora d’aquesta residència.
En el seu cas van rebre material de protecció de la Generalitat fa uns dies, tot i que reconeix que serà del tot insuficient si tinguessin algun cas positiu.
Martínez explica que la situació és complicada per als residents i les famílies, que fa pràcticament un mes que no poden tenir contacte de manera presencial. Comentar però que han habilitat una línia de mòbil a travès de la qual vehiculen les trucades entre familiars i usuaris; i fan també gravacions amb els residents més depenents per tal de mantenir un mínim contacte.
Remarca que el personal ha respost de la millor manera davant d’una situació complicada, i que han buscat en la mesura del possible mantenir la normalitat per continuar atenent els seus 49 residents.
En la majoria de residències de la vila la situació és similar, tot i que en algunes s’han donat baixes entre el personal, i la disponibilitat de material és també justa si es donen casos greus. Des de la residència Mare Ràfols per exemple comentaven que tenen 78 residents que de moment no han donat símptomes, i que han rebut donacions de materials que els permeten treballar amb certa tranquil·litat ara per ara.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: