Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les residències comencen a recuperar una certa normalitat encara lluny de la prepandèmia

A banda d’aixecar-se restriccions per a activitats, visites i sortides s’estableix també que els residents que siguin contactes estrets d’una persona infectada de covid no hauran de fer quarantena.

Després de dos anys de Covid19, i amb l’arribada ara del bon temps, s’estan començant a alleugerir les restriccions en tots els àmbits. Un d’ells és el de les residències de gent gran. Malgrat estar encara lluny de la situació prepandèmia, aquests centres estan notant aquest relaxament. És el cas de la llar d’avis Josefina Mata de Vilafranca que fa unes setmanes va superar la sisena onada de coronavirus amb nombrosos residents contagiats. Ara, però, tornen a ser residència verda i veuen amb bons ulls els nous protocols que Salut i Drets Socials han acordat per apropar la realitat a una certa normalitat. La directora del centre, Anna Maria Martínez explica quins són els principals canvis.
Les visites de familiars, però, s’han de fer sempre amb cita prèvia. Martínez explica la importància de recuperar les visites de familiars i les sortides dels residents a l’exterior.

A banda d’aixecar-se restriccions per a activitats, visites i sortides s’estableix també que els residents que siguin contactes estrets d’una persona infectada de covid, independentment del seu estat vacunal, no hauran de fer quarantena. I que els contactes estrets que hagin passat la covid en els 90 dies previs podran estar als espais comuns i participar de les activitats habituals de la residència, sempre que s’asseguri una ventilació adequada. Els aïllaments de les persones residents amb covid passen a ser de 5 dies si no presenten símptomes en les 24 hores anteriors. Els professionals que han patit covid també es reincorporaran després de 5 dies, si no tenen símptomes i després de donar negatiu en un test d’antígens. També es mantenen temporalment els cribratges als professionals quinzenalment en el cas de persones correctament vacunades o setmanalment, si no compleixen aquest requisit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: