Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’actual situació de confinament fa créixer els usos digitals de la Biblioteca Torras i Bages

Des de la Biblioteca han detectat un augment de demanda de material a través de les xarxes dels usuaris que ja tenien carnet, pe`ro al mateix temps un creixement en la demanda de nous carnets.

Entre els diferents serveis que estan tancats des del passat 13 de març trobem també la Biblioteca Torras i Bages. Com explica el seu director, Daniel Garcia, ja des d’un primer moment es van plantejar continuar treballant a porta tancada mirant de fer tasques que el dia a dia no els permet com ara inventari del fons. Això però va canviar quan des de la Diputació es va apostar per el teletreball. D’aquesta manera es va variar el pla de treball per mirar d’oferir als usuaris més atenció a través de les xarxes socials.
A banda del contacte a través del correu electrònic i altres xarxes, Garcia explica que han detectat un augment significatiu de l’ús de plataformes com l’e-biblio. Fruit d’aquesta situació es busca també ampliar el nombre de llicències que permetin més accessibilitat.
Per Garcia es tracta d’un tipus de servei que ara s’està visibilitzant més, i tenen la intenció també de poder fidelitzar aquests usuaris un cop finalitzi aquesta situació d’emergència. Un servei al qual s’accedeix a través del carnet d’usuari de la Biblioteca.
El director de la Torras i Bages apunta també que cal tenir present que la Biblioteca vilafranquina registra uns indicadors estadístics de préstecs i usos a l’alça, però en un espai físic que és limitat i que s’ha quedat petit per les necessitats de la vila i la comarca.
En aquest sentit posa en valor la tasca que es fa de renovació del fons de la biblioteca i es potencia el contacte amb l’àrea de cultura de l’Ajuntament i els diferents agents i gestors culturals de la vila.
Daniel Garcia remarca que Vilafranca exerceix un paper de capitalitat cultural de tota la comarca, i que la biblioteca Torras i Bages també hi ha de jugar un paper important.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: