Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Giny Comunicació estrena un documental sobre les primeres eleccions democràtiques

Giny Comunicació estrena un documental sobre les primeres eleccions democràtiques

Aquest proper diumenge, 12 d’abril, la Xarxa de Comunicació Local estrena ‘Les eleccions del canvi’, un documental produït pel penedesenc Guillem Carol.

El documental està dirigit pel periodista Joan Safont, sobre com es van gestar els primers comicis democràtics després de la mort del dictador Francisco Franco. L’any 1979, després del retorn del president Josep Tarradellas i de l’aprovació de la Constitució, i en plena redacció de l’Estatut, els ajuntaments van obrir les seves portes a la democràcia per enterrar, definitivament, qualsevol rastre de la dictadura en l’àmbit municipal.
La lluita dels partits antifranquistes contra la dictadura i l’impuls dels moviments veïnals va veure’s recompensat amb el triomf de les opcions d’esquerres i catalanistes arreu de Catalunya, que van haver d’afrontar problemes i demandes urgents que els ajuntaments anteriors havien estat incapaços de resoldre. Des de Giny Comunicació i la productora Incís Films presenten un documental basat en el testimoni dels protagonistes d’aquelles històriques eleccions. El treball es basa en el relat de dotze primers alcaldes i alcaldesses de Catalunya. Per fer-ho, s’ham desplaçat fins a dotze pobles i ciutats i ham recollit documentació i fotografies de fa més de 40 anys, amb la veu de tres experts que ens han ajudat a contextualitzar el moment històric i la significació d’aquelles eleccions.
El documental s’emet per Penedès TV aquest diumenge 12 d’abril a les deu de la nit i té una durada de tres quarts d’hora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: