Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC reclama més mesures socials i econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus

En un comunicat la republicana Mònica Hill explica que han tornat a estendre la mà al govern ‘per plantejar conjuntament mesures per combatre la crisis econòmica i social derivada de la pandèmia’.

ERC demana redissenyar els pressupostes en funció de les noves necessitats.

En matèria d’habitatge, reclamen ajuts urgents al lloguer d’habitatges a les famílies que han vist reduïts els seus ingressos pels efectes del COVID-19 i suspendre de manera immediata la quota del lloguer dels pisos socials de l’Ajuntament mentre duri la situació de pandèmia, entre d’altres.

En el terreny educatiu també demanen diverses mesures, entre les que destaquen la de vetllar perquè tots els infants i joves tinguin accés a internet i disposin del material informàtic necessari per seguir el curs, garantir l’oferta de lleure i oci gratuït de cara a l’estiu i recolzar emocionalment aquells que són més vulnerables.
Pel que fa a la cultura, demanen que es faciliti que les persones creadores puguin seguir treballant, al mateix temps que s’adoptin mesures per garantir la continuïtat de les activitats culturals.
En l’àmbit econòmic també proposen que es faci un pla de reactivació econòmica o que s’apliquin bonificacions a comerciants, empreses i autònoms.
Els republicans exigeixen que es tornin a convocar plens i comissions informatives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: