Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els arxius comarcals promouen una campanya per recordar tradicions

Els arxius comarcals promouen una campanya per recordar tradicions

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Muncipal de Vilafranca s’adhereixen a aquesta campanya a través de les xarxes socials i del web de l’Arxiu.

En un moment en què amb la crisi del COVID19 la realitat ens supera a tots plegats i ens ha imposat la cancel•lació d’esdeveniments i actes socials que configuraven bona part del nostre calendari tradicional i festiu, com que enguany no es podran celebrar, volem proposar fer un repàs d’aquestes activitats al llarg dels temps perquè quedi constància que són costums i tradicions que venen de lluny i que cal conservar-les i gaudir-les; sinó aquest any, els que segueixen.
Des de la Xarxa d’Arxius Comarcals elaborarà un programa d’exposicions i actes virtuals que reprodueixin les festes populars i actes singulars de tota Catalunya a través dels documents d’arxiu. Reproduir els esdeveniments més singulars del conjunt de comarques a través de documents, fotografies i filmacions que conservem a la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya. És a dir, fer una xarxa de difusió digital dels esdeveniments com a fórmula per generar optimisme i positivisme davant aquesta situació crítica de salut i pandèmia.
L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Muncipal de Vilafranca s’adhereixen a aquesta campanya a través de les xarxes socials i del web de l’Arxiu (http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/alt_penedes/). Hi podreu trobar fotografies i vídeos que es conserven en els nostres fons sobre aquests esdeveniments. Inciarem aquesta activitat amb el Cicle de Setmana Santa i s’allargarà fins la fi d’aquest període excepcional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: