Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès celebra els 40 anys de la seva inauguració

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès celebra els 40 anys de la seva inauguració

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès commemora els 40 anys de la seva inauguració, el dia 11 de setembre de 1983, amb un seguit d’actes, xerrades i un acte institucional.

Amb 40 anys d’història, l’Arxiu és la principal institució arxivística de la comarca i té com a principals objectius aplegar, conservar i difondre el patrimoni documental de l’Alt Penedès.

El divendres 15 de desembre tenia lloc l’acte institucional amb la presentació de l’Auca dels 40 anys “Ventures i desventures d’un arxiu. Que en fa quanta de res / l’Arxiu de l’Alt Penedès” a càrrec de l’autor del text Joan Solé Bordes i de l’autor de les il·lustracions Lluís Masachs. Daniel Vilarrubias, director de l’Arxiu, posava en valor que l’acte central institucional era una excusa per repassar la història dels 40 anys.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, posava en valor la tasca de l’Arxiu com a servei públic des dels seus inicis.

Dimarts 12 de desembre tenia lloc la xerrada “Els fons audiovisuals, eina per a la història recent” a càrrec de Josep Maria Masachs, exdirector de l’Arxiu comarcal des dels seus inicis i fins l’any 2021. Masachs posava sobre la taula tots els avenços i reptes pel que fa a l’arxivística.

El dijous 14 de desembre Gerard Ferret Colomer, guanyador del Premi de Recerca Històrica 2023 del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va presentar el llibre l’Ateneu Obrer Vilafranquí. I el dimarts 19 de desembre darrera cita per commemorar l’aniversari, amb la xerrada “Com explotar un fons documental des de múltiples perspectives: el cas dels judicials” amb l’historiador Jordi Vidal Pla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: