Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arxiu Comarcal celebra 40 anys amb una exposició en memòria a Josep Benet

Amb motiu dels 40 anys de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, que va engegar el setembre de 1983, divendres 3 de febrer s’inaugurava una exposició per a obrir la institució i la seva activitat

El director de l’Arxiu, Daniel Vilarrúbias, explica que comptar amb un arxiu que ha reunit més de 5 quilòmetres de documents entre els segles X i XXI ha fet que es posicioni com un referent arxivístic del territori.

L’exposició, ubicada a la Capella de Sant Joan, s’ha organitzat en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Vilafranca i el Museu Comarcal de Cervera. Tot sota l’objectiu de reivindicar un personatge cabdal de la Catalunya contemporània: l’historiador i polític Josep Benet. Vilarrúbias posa en valor la seva figura.

L’historiador i comissari de l’exposició, Jordi Oliva exposa que el testimoni de Josep Benet i Morell és essencial per entendre la situació actual que viu el nostre país.

L’exposició itinerant, que podrà veure’s entre els dies 3 de febrer i 5 de març del 2023 a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès, ha estat produïda pel Museu de Cervera i Òmnium Cultural Segarra-Urgell. L’horari per visitar l’exposició és de dimecres a divendres, de 17 a 20h, els dissabtes, de 18 a 20 h i els diumenges, de 12 a 14 i de 18 a 20 h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: