Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Giró manté la seva activitat durant la crisi del Coronavirus

El grup, dedicat a la venda a l’engròs de peix fresc de llotja, ha viscut unes setmanes molt intenses, adaptant el negoci al moment actual.

El sector de l’alimentació, indispensable per a la vida quotidiana, no ha cessat la seva activitat arran l’aturada provocada pel Coronavirus. Tanmateix, els inconvenients que s’han trobat productors i distribuïdors, a l’hora de tirar endavant la producció, són un factor a tenir en compte. Un exemple a la comarca és el Grup Giró, dedicat a la venda a l’engròs de peix fresc de llotja.

La gerent del grup, Montse Andreu, explica que, durant les primeres setmanes amb l’estat d’alarma vigent, la facturació de la seva companyia ha baixat fins a un 20% i, pel que fa a l’activitat dins el seu centre, el personal ha hagut d’adaptar-se als protocols i mesures necessàries per prevenir l’expansió del virus. Potser aquest ha estat el moment més crític durant aquest període, especialment, pels problemes sorgits a l’hora d’aconseguir guants i mascaretes.

Altres dificultats que ha arrossegat la crisi actual és la davallada del preu del peix, complicant les condicions dels pescadors que surten cada dia a buscar la matèria primera. Un producte que aquests dies és un bé escàs. Alhora, han acudit a llotges com la de Torredembarra, obligats pel tancament de les de Palamós o Tarragona. Un altre aspecte és que, aquests dies, han treballat directament amb les barques i, per aquest motiu, els responsables de Giró consideren que cal valorar l’esforç dels que estan a primera línia i intentar pagar un preu digne.

Sense perdre l’esperança, també transmeten un missatge positiu i insisteixen en el fet que, malgrat els problemes, com el tancament de llotges, amb l’afegit del mal temps, «s’estàn sortint». Des del grup Giró argumenten que «són privilegiats», en comparació amb altres sectors, els quals han patit una aturada general i que els costarà més esforços tornar a la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: