Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
32 positius per coronavirus entre els residents al Ricard Fortuny i 20 a l’Inglada Via

32 positius per coronavirus entre els residents al Ricard Fortuny i 20 a l’Inglada Via

Les altres dues residències de gent gran de Vilafranca, Residència Mare Ràfols i Residència Josefina Mata, no han registrat casos positius.

L’Ajuntament de Vilafranca ha informat aquest dilluns a la tarda que, en aquests moments i segons les dades ofertes pels mateixos centres, al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny en aquest moment hi ha 32 persones positives per COVID-19 a la part de residència i cap cas en l’àmbit sociosanitari. Des del principi de l’emergència sanitària hi ha hagut 3 defuncions.Aquest dilluns s’acabava la desinfecció de tot el centre que s’ha dut a terme amb la gestió de l’Ajuntament i a instàncies del mateix centre. A més, s’ha habilitat un servei de comunicació amb els familiars per informar sobre l’evolució dels pacients.

Pel que fa a la Residència Inglada Via, les persones positives són 20. Des del principi de l’emergència sanitària hi ha hagut 2 defuncions. Actualment la majoria de les persones positives per COVID-19 estan en tractament, però no estan greus. La cura es fa des del personal del centre i amb la col·laboració d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS). Els casos greus es deriven a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Les famílies dels pacients són informades puntualment i la residència ha habilitat la part de l’edifici que dóna al carrer Oriol per a les persones sanes i la part que dona al carrer Hermenegild Clascar per a les persones positives. La residència també ha estat desinfectada totalment.

En tots els casos s’està fent tot allò que estableix el Departament de Salut i amb col·laboració amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf i de l’Institut Català de la Salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: