Dilluns, 6 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

4 municipis de la Vegueria, els primers on s’aplica la mesura de confinament per coronavirus

Els veïns d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí confinades des de dijous al vespre sense poder sortir dels seus municipis com a mesura preventiva davant el coronavirus.

La Vegueria Penedès ha estat el primer punt de Catalunya on s’ha decidit confinar la ciutadania per lluitar contra la propagació del coronavirus. En aquest quatre municipis de l’Anoia des d’ahir a la nit s’ha restringit l’entrada i sortida de ciutadans a tota la conca d’Òdena. Les persones veïnes d’Igualada per exemple ja no podien sortir de la ciutat a partir de les 9 de la nit, i des de la mitjanit ja no es deixava entrar tampoc ciutadans.
Des del govern de la Generalitat es va decidir aplicar aquesta mesura que afecta unes 70.000 persones després que dimecres es detectés un brot que ha fet pujar el nombre d’afectats en aquesta zona. Eren uns 58 dijous al vespre a la zona d’Igualada, i la previsió és que la xifra pugui augmentar en els propers dies.
Una de les persones que s’han vist afectades per aquest confinament és la nostra companya Rosa Falcones, que viu a Igualada. Ella ens explicava que ahir al vespre la gent amb DNI d’Igualada ja no podia sortir de la ciutat.
Ahir a la tarda, abans que es fes pública la notícia del confinament, explica que ja hi havia la sensació que hi hauria alguna mesura dràstica.
La sensació és de resignació davant de la situació i anar-se adaptant a les situacions que es vagin produint.
El confinament en aquests quatre municipis és en principi per 15 dies, però pendents de l’evolució dia a dia dels casos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: