Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PIMECAVA apunta que la no aplicació d’aranzels és una bona notícia tot que no definitiva

Finalment el cava no patirà l’aplicació d’aranzels que el govern de Donald Trump havia anunciat a diversos productes agroalimentaris provinents de paisos europeus. El vi sí que se’n veurà afectat.

Aquest cap de setmana finalment s’ha confirmat que els Estats Units no aplicaran aranzels als caves catalans. Una notícia que el president de Pimecava, Pere Guilera, valora de manera positiva tot recordant però que és una mostra més de la volatilitat de les decisions que es prenen avui en dia i de la incertesa que això acaba provocant en els empresaris. Per Guilera cal que els empresaris estiguin cada més preparats per afrontar aquestes situacions tant canviants.
De moment el cava s’ha salvat d’aquesta aplicació d’aranzels en certs productes agrícoles europeus, que el govern dels Estats Units aplica en resposta a les subvencions il·legals que hauria rebut Airbus de certs governs del vell continent. Una situació que mostra, des del punt de vista de Guilera, aquesta globalització i incertesa al mateix temps que pateixen els empresaris. De moment el cava s’ha salvat, no així els vins.
Des del seu punt de vista doncs cal estar preparats i al mateix temps afrontar amb imaginació i positivisme les situacions que aniran arribant ja que considera que cada cop més aquesta incertesa serà una constant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: