Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els petits cellers, en situació crítica, pateixen les conseqüències de la crisi del Coronavirus

Per tal de conèixer de primera mà la situació actual dels petits cellers, hem parlat amb el propietari de les Caves Guilera, Pere Guilera.

El també president de la patronal PIMECAVA, ha explicat que aquest tipus de cellers es troben en una situació crítica ja que depenen, principalment, de la restauració, un sector completament aturat.

Això ha provocat que les vendes hagin quedat, gairebé, en punt mort. Només alguns cellers continuen acumulant un nombre molt limitat de vendes, gràcies a les plataformes de comerç online. Precisament, Guilera explica que encara hi ha molts cellers que no tenen el negoci adaptat: més del 50% tenen les seves webs obsoletes. Altres caves, que oferien propostes d’enoturisme o turisme rural, també pateixen les conseqüències de la crisi.

Guilera comenta que aquests moments han de servir d’aprenentatge pel futur i els cellers han d’estar preparats per qualsevol escenari. A falta d’una solució concreta, el sector del cava ha de cooperar i enfrontar el futur amb el major optimisme possible. De cara als propers mesos, Guilera prediu que la collita d’enguany serà conflictiva i obligarà als productors a ser imaginatius. Alhora, afegeix que si hi ha beneficis, aquests seran «minsos».

Un altre aspecte que complica la situació dels petits cellers és la mala connexió en l’àmbit rural, a nivell de telecomunicacions, i, en alguns casos, la falta de relleu generacional. Finalment, Guilera fa una crida a les autoritats a potenciar el turisme interior fins la celebració del Mobile World Congress, una data que, en cas de celebrar-se, mostrarà si estem tornant a la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: