Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts pel Penedès demana que es despleguin ja els serveis territorials a la Vegueria

D’aquí poc més de dues setmanes farà 3 anys que el Parlament de Catalunya va reconèixer l’Àmbit territorial del Penedès com la vuitena Vegueria de Catalunya.

Amb aquest motiu, representants de Junts pel Penedès s’han trobat davant de la seu de la Delegació del Govern a Vilafranca recordant que la llei de Vegueries donava un termini de tres anys per desplegar les delegacions de les conselleries al territori.
Jaume Casañas, responsable de Junts al Penedès, recorda que en aquests tres anys únicament s’ha nomenat el delegat del Govern, però no se l’ha acompanyat del desplegament i nomenament dels diferents serveis territorials.
Casañas explica que cada cop que s’ha sol·licitat el compromís de desplegar les delegacions la resposta ha estat que no hi havia pressupost per poder fer el desplegament dels serveis necessaris. Ara des de Junts reclamen al Govern, i més concretament al Departament de Vicepresidència i l’àrea d’Economia, que es compleixi el compromís amb el Penedès.
En aquest sentit, Casañas remarca que ara que s’han d’aprovar els pressupostos cal fer pressió per aconseguir que s’hi incloguin les partides necessàries per desenvolupar els diferents serveis territorials i el nomenament dels directors generals corresponents. Unes partides pressupostaries que des de Junts apunten que ara per ara no consten en la proposta de pressupost.
També recorden des de JxC que la vegueria Penedès és un dels territoris que segons l’IDESCAT ha de créixer més en els propers anys, i cal que es pugui planificar i treballar des del propi territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: