Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Família Torres fa 150 anys com a celler familiar de prestigi internacional

Família Torres fa 150 anys com a celler familiar de prestigi internacional

Al llarg d’aquests 150 anys, cinc generacions de la mateixa família han contribuit al desenvolupament del negoci amb una visió innovadora fent de Torres un referent del vi espanyol al món.

Si bé els orígens de la Família Torres com a viticultors estan documentats des del 1559, no va ser fins al 1870 que els germans Miguel i Jaime Torres Vendrell van fundar ‘Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino’ a Vilafranca. Al llarg d’aquests 150 anys, cinc generacions de la mateixa família han contribuit al desenvolupament del negoci amb una visió innovadora fent de Torres un referent del vi espanyol al món.
La cinquena generació, representada per Miquel i Mireia Torres Maczassek, té el repte que per a la viticultura actual suposa l’emergència climàtica.
El celler del Penedès haurà reduït aquest 2020, si es compleixen les previsions, un 30% les seves emissions de CO2 per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya fins al consumidor, en relació al 2008. Per al 2030 s’ha fixat com a nova meta arribar al 55% de reducció de la seva petjada de carboni. Per celebrar els seus 150 anys d’història, Família Torres està treballant en l’edició d’un llibre commemoratiu que recollirà les principals fites de la seva llarga trajectòria i les aportacions de cadascuna de les cinc generacions al capdavant del negoci, il·lustrades amb anècdotes i fotografies inèdites. També organitzarà diversos esdeveniments per a col·laboradors, clients i professionals del sector a diferents països al llarg de l’any, amb un sopar de gala com a acte central que tindrà lloc el mes de maig a l’antic celler de Vilafranca del Penedès, on va començar a escriure la seva història.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: