Dilluns, 21 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla celebra diumenge una nova edició de la Festa de les Torrades

Aquest 2020 la festa s’ha traslladat a l’Avinguda de la Carrerada del Pla, i començarà al voltant de les 9 del matí amb l’encesa de la foguera.

Enguany s’ha canviat la ubicació, i la festa diumenge es farà a l’Avinguda de la Carrerada, a partir de les 9 del matí amb l’encesa de la foguera que s’acompanyarà del toc de gralla amb la colla ‘Grallers del Pla del Penedès’, que després faran una cercavila per els carrers del Pla.
La Festa de les Torrades se suposa que és una variant de la festa del Pa i la Ceba que celebraven conjuntament els habitants del Pla i de Lavit, a la zona de Creu Lavit, fins a mitjans del segle XIX, com a acte de germanor entre els dos pobles. Altres diuen que va començar a celebrar-se a finals del segle XIX, després de la plaga de la fil·loxera, el dimarts de Carnestoltes, i era una aportació de tot el poble amb pa i oli. Amb brases de verga, es feia una foguera  a la plaça del poble i es torraven les llesques de pa i s’untaven amb oli.
Per aquest 2020, la programació s’inicia el dissabte 22 de març a les 5 de la tarda amb la Rua de Carnaval pels carrers del poble que sortirà des de la Plaça de l’Ajuntament. A les 6 de la tarda tindrà lloc un espectacle d’animació a la Sala Polivalent del Poliesportiu a càrrec de la companyia El Sidral. A continuació hi haurà un concurs de disfresses grupal o individual, i en acabar una xocolatada solidària a favor de l’Hospital Sant Joan de Déu, amb la col·laboració de l’Ampa Sants Abdó i Senén, per a la investigació del càncer infantil.
El diumenge 23 de març a les 9 del matí es farà l’encesa de la foguera, i l’inici de “Les Torrades” serà a 2/4 de 10 del matí seguit d’un intercanvi de plaques de cava a la Plaça de l’Ajuntament. A la tarda, a partir de les 5, hi haurà música amb DJ al Bar del Centre Agrícola i Social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: