Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de rehabilitació de Santa Maria arriben el primer tram de la teulada

L’inici dels treballs a la primera part de la teulada signifiquen ja anar arribant al finals dels treballs de rehabilitació de Santa Maria, en el centenari de ser reconeguda com a Basílica.

Aquestes darreres setmanes s’han estat alçant a banda i banda de la Basílica de Santa Maria les bastides necessàries per poder iniciar la primera part de la recta final de les obres que s’han estat fent per rehabilitar aquest històric edifici del centre de Vilafranca. És una de les fases més extenses, ja que afecta un 730 mestres quadrats.
Com explica Josep Maria Feliu, de la Comissió Santa Maria 2020, en aquests moments ja s’ha pujat fins a la teulada els materials necessaris per poder iniciar els treball, i per tant en els propers dies ja es veure com es comencen a aixecar les teules.
Com ja s’ha fet en els processos anteriors, des de la Comissió s’ha posat en marxa una campanya per recollir aportacions de particulars que vulguin col·laborar a sufragar part dels costos de les obres. Feliu explica que el pressupost d’aquesta actuació és d’uns 550.000€, i que tot i que es compta amb algunes subvencions calen més aportacions. Així, amb la campanya ‘Apadrina una teula’ es dona l’opció de participar-hi fent aportacions de 40€ per cada teula que es vulgui apadrinar.
Les previsions són que aquesta primera acció a la teulada es pugui finalitzar a primers de maig, i a partir d’aquí continuar amb les següents per completar tota la superfície de la teulada fins arribar al campanar de Santa Maria i completar la rehabilitació aquest 2020, en que recordem es commemora també el centenari de la consagració com a Basílica de l’església de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: