Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles

L’Ajuntament de Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles

L’obra tindrà un cost de 77.500€ i s’inclourà en el paquet d’inversions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

El ple municipal de Torrelavit ha aprovat per unanimitat el projecte de consolidació de l’estructura i restauració de l’emblemàtic Pont de les Escoles. Amb aquesta actuació, el govern preveu reparar els problemes de l’estructura que es van detectar en la inspecció detallada de principi de juliol, i aprofitarà per recuperar la imatge que el pont tenia en el moment de la seva construcció, a principi del s. XX.
Les obres inclouen la revisió de les fissures i esquerdes que es van detectar en l’estructura, el reforç de la fonamentació i la neteja de tota l’estructura fins a recuperar la imatge original. L’alcalde, Manuel Raventós, va explicar al ple que les obres consistiran en l’apuntalament de cada un dels vanos; l’eliminació dels fongs i altres deposicions per tenir el formigó net o la restitució de les armadures en les zones malmeses, especialment, les baranes, entre d’altres.
Segons Raventós, mentre durin les obres, amb una previsió de tres mesos, s’obrirà la passera a les hores de mes ús, coincidint amb les entrades i sortides de l’escola. El Pont de les Escoles es va construir l’any 1929, amb una donació de Pau Vidal i Rovira, per connectar Terrassola i Lavit amb les Escoles J.J. Ràfols a l’altre cantó del Torrent de Mas Vendrell. Aquest pont ha estat considerat com un eix vertebrador entre la zona de serveis i el nucli antic de Torrelavit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: