Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Vegueria és la quarta demarcació en creixement percentual en el pressupost de la Generalitat

L’aportació per la Vegueria Penedès arriba aquest 2020 a superar els 54 milions d’euros, i creix un 49% respecte les aportacions del pressupost del 2017, el darrer aprovat per el govern català

Aquest dijous el secretari general de la Vicepresidència i Economia i Hisenda, Albert Castellanos, acompanyat del delegat del Govern territorial, Pere Regull, va presentar a Vilafranca els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Uns pressupostos fixats en 4 eixos que passen per garantir una qualitat institucional i de serveis públics; reduir les desigualtats socials, de gènere i territori; marcar un model de creixement que possibiliti el finançament de polítiques públiques amb una economia dinàmica i sostenible; així com generar els mínims residus possibles. Castellanos també destacava que aquest nou pressupost es vincula a l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible i que s’han deixat enrere les retallades recuperant els nivells de despesa del 2010. Una altra dada important és que, a nivell general, per primera vegada el pressupost supera els 2000M€ d’inversió en els darrers 10 anys.
Pel que fa a l’àmbit de la Vegueria va ser el delegat, Pere Regull, qui va presentar l’impacte dels pressupostos 2020 al territori. Unes inversions que apostaran sobretot per Educació, Salut i Territori. Concretament l’increment del pressupost a la Vegueria respecte l’any 2017 serà d’un 49% en quant a inversions. Regull explicava que les inversions potencialment més importants seran la depuradora i l’Ecoparc.
Altres inversions destacades seran les que aniran a parar a educació amb gairebé 9M€.
Regull també va parlar de les inversions en sanitat amb un total de 7.100.000€; entre elles destaquen les destinades al Consorci Sanitari Penedès-Garraf. La inversió més gran es farà en el departament de Territori amb 38M€ que aplega projectes com el de la depuradora, el sistema ferroviari, la conservació de carreteres o l’accés a l’habitatge, entre altres.
La Vegueria Penedès és la quarta demarcació de Catalunya que més puja en el pressupost de la Generalitat amb un total de 54.594.000€, un increment de 18M€ respecte l’any 2017 i suposant una inversió de 115 euros per habitant de la vegueria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: