Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC qualifica de ‘pedaç’ el projecte de reforma de l’estació de Rodalies de Vilafranca

El grup municipal d’ERC de Vilafranca ha fet una valoració negativa del projecte de reforma que ADIF vol fer de l’estació de tren de la vila. A més, lamenten que el van conèixer a través dels mitjans de comunicació i, després, se’ls hi va explicar en una comissió informativa.

Els republicans qualifiquen de ‘pedaç’ el projecte ja que, segons ells, no soluciona les mancances urbanístiques, d’accessibilitat i de mobilitat que té l’edifici actual.

Creuen que la reforma respon a un interès recaptatori per part d’ADIF ja que, segons ells, només es fa per a poder instal·lar les barreres per validar els bitllets que ara mateix no hi són.

Els republicans creuen que en un edifici patrimonial amb referències històriques com l’estació de Vilafranca no s’hi poden fer actuacions de qualsevol manera. A més, el forat per on circulen els trens continuarà al descobert i l’estació seguirà sent una barrera entre els barris del Centre i del Molí d’en Rovira i també entre el Pont del Carril i la Creu de Santa Digna. Des d’ERC també apunten que l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda continuarà sent deficient, ja que no hi ha una alternativa per si algun dia no funciona l’ascensor. A tot plegat, cal sumar-hi que el pas elevat que comunica les dues vies es dividirà en dos, tal com apunten els republicans, cosa que farà que hi hagi menys espai.

La regidora portaveu d’ERC, Mònica Hill, explicava que el govern no ha fet cap proposta de millora al projecte que ara es troba en fase de licitació i qualifica el projecte de ‘decebedor’. Ara bé, Hill estén la mà al govern per presentar millores, encara que aquestes s’hagin d’introduir en la fase d’obres.

Des d’Esquerra Republicana lamenten l’estat de provisionalitat en què es troba l’estació des de fa més de 10 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: