Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Desmantellada una organització criminal de distribució i venda de drogues al Penedès i Garraf

Desmantellada una organització criminal de distribució i venda de drogues al Penedès i Garraf

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una organització criminal dedicada a la distribució i venda de drogues al Penedès i al Garraf.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir el dissabte passat nou homes de nacionalitat marroquina, de 18 a 48 anys, i veïns de Bellvei, Cubelles i Vilafranca, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el mes d’agost quan els agents van tenir coneixement d’un punt de venda al detall de cocaïna, haixix i marihuana, en un domicili de Cubelles. Els investigats havien establert un horari comercial de 12 hores ininterrompudes i posteriorment s’adreçaven a descansar en un altre domicili del mateix municipi. Els agents van aconseguir identificar les persones encarregades de la distribució de les diverses substàncies estupefaents així com els seus proveïdors a diversos municipis de les comarques de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf.

Finalment, el dissabte passat es van realitzar set entrades i registres a sis domicilis i un local, als municipis de Bellvei, Cubelles i Vilafranca i van ser detingudes nou persones com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública, en la seva vessant de substàncies que causen un greu dany a la salut, com són la cocaïna i el haixix, i per pertinença a grup criminal. Durant els escorcolls, es van intervenir 172.000 euros en efectiu i 125 grams de cocaïna, 350 embolcalls de haixix, també conegudes com a bellotes, 67 kilograms de haixix, en forma de pastilles i 35 pots de vidre amb marihuana.

Els investigadors estimen que el valor en el mercat negre de les substàncies estupefaents comissades seria de més de 137.000 eurosEls arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés de presó de sis dels nou detinguts i la llibertat amb càrrecs dels tres restants. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: