Divendres, 24 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Vitis prohibita’ ha estat la pel·lícula triada per la Gala del Vi del Most Festival

Divendres a la nit tenia lloc a l’auditori municipal de Vilafranca la Gala del vi del Most Festival.

La gala se centrava en la projecció de la pel·lícula d’Stéphane Balay ‘Vitis prohibita, le retour des cépages resistants’.

El documental explica com un seguit de viticultors contraris als pesticides i conreadors de varietats de raïm resistents al canvi climàtic i les malalties van ser incriminats per una legislació hostil que va desclassificar i prohibir els seus vins. Els viticultors, convençuts dels veritables valors d’aquestes varietats, han seguit cultivant les vinyes malgrat les prohibicions.

Volia fer una pel·lícula que expliqués una part desconeguda de la història de la viticultura. Sovint, els professionals em diuen que no coneixen aquesta part de la història sobre els ceps prohibits i els híbrids. Forma part de la història de la viticultura però és una part que no és gens coneguda.

La gala era conduïda per Francesc Mauri, meteoròleg de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, i divulgador mediambiental a través del seu programa de ràdio d’ICatFm, Meteomauri.

L’acte també va comptar amb la presència d’un dels protagonistes del documental, el viticultor Hervé Garnier, president de l’associació Memoire de la vigne i propietari d’una vinya de la varietat híbrida Jacquez de 150 anys d’antiguitat.

La projecció de ‘Vitis prohibita’ va permetre al públic reflexionar i debatre sobre gustos, adaptació al clima, sostenibilitat de la vinya i ecologia.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M. Soler
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: