Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La gala del vi del Most Festival estrena el documental ’40 hectàrees’

La veu de la pagesia ha protagonitzat la gala del vi del Most Festival, amb l’estrena del documental de Pep Puig ‘40 hectàrees. La terra i el pagès’.

El Most Festival ha viscut el seu primer cap de setmana amb multitud de propostes al voltant del vi i el cinema escampades pel Penedès. Una d’aquestes propostes era la gala del vi, que tenia lloc divendres a l’Auditori de Vilafranca. La vetllada, conduïda per la periodista Anna Vallhonesta, estava centrada en l’estrena del documental de Pep Puig ‘40 hectàrees. La terra i el pagès’. L’audiovisual forma part de la Secció Collita d’aquest any. El documental dona veu a deu pagesos que parlen del seu treball quotidià al camp i de la seva manera de relacionar-se amb la terra.

‘40 hectàrees. La terra i el pagès’ vol ser l’espai de reflexió d’un col·lectiu sovint marginat, tot partint de la tesi que el millor futur de la terra passa per la supervivència de la pagesia.
La gala del vi va incloure l’acte oficial de presentació del país convidat, Suïssa, i la seva regió de vins del Valais. Gérard-Philip Mabillard, director de la Interprofession de la Vinya i el Vi del Valais, es va adreçar al públic abans de l’estrena del documental per parlar de la regió i els seus vins. Amb una superfície de 5.000 hectàrees, 20.000 propietaris i 700 mestres cellerers, el cantó del Valais no només és la regió vitícola més gran de Suïssa sinó que també ofereix la major diversitat en vins tant negres com blancs.

Mabillard, autor també de l’exposició de fotografies ‘Al voltant d’una copa de vi’, que es pot visitar al Vinseum, explicava abans de la gala que Catalunya i el Valais tenen en comú la recerca de l’autenticitat i la originalitat en els seus vins.

Les vinyes del Valais produeixen un terç de tota la producció vitícola a Suïssa sent aquest cantó el de major producció de tot Suïssa.
Al final de la gala del vi, els assistents van poder degustar els vins de Nadal i de dos cellers de la regió convidada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: