Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum ofereix la matinal de la secció Collita amb documentals sobre el món del vi

L’acte va comptar amb les productores del documental argentí ‘Las voces del vino’ sobre valor el paisatge, la vinya i la cultura d’Argentina.

El passat diumenge, dins del Most Festival, l’Auditori de Vinseum acollia la projecció de 3 documentals internacionals. El primer d’ells era un treball francès anomenat ‘Saison(s), l’histoire d’un creation’ que parlava del vidre i la vinya a Bordeus i de com es recuperava un ofici, una vinya i un treball biodinàmic. Tot seguit es va projectar ‘Las voces del vino’ un documental argentí que vol posar en valor el paisatge, la vinya i la cultura d’Argentina. A l’acte eren presents la seva productora, la Carmen Pérez, que explicava que al seu país tenen més de 220.000 hectàrees cultivades en diferents regions i geografies.
Després d’aquest film es podia veure un treball antropològic d’origen portuguès anomenat ‘Vinho’ que parla d’una vinya molt amagada a les Azores. Des d’acció cultural de Vinseum, Jordi Ribas, es mostrava molt satisfet de com estava funcionant la matinal en concret i el Most festival en general tenint en compte la situació política que viu el país.
A la mateixa franja horària tenien lloc altres sessions a Avinyonet o al celler Carol Vallès. Ribas afegia que el Most cada vegada té més fans no només del Penedès sinó vinguts d’altres indrets de Catalunya com Tarragona o Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: