Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una trentena de trucades al 112 relacionades amb el fort vent a l’Alt Penedès

Una trentena de trucades al 112 relacionades amb el fort vent a l’Alt Penedès

Amb el pla Ventcat activat pel fort vent que ha bufat durant el dia d’avui, el telèfon d’emergències 112 ha rebut unes 800 trucades relacionades amb la ventada, 30 d’elles provinents de l’Alt Penedès.

El fort vent ha causat estralls sobretot a la comarca del Baix Camp però també altres comarques, com l’Alt Penedès, s’han vist afectades.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut unes 800 trucades relacionades amb els efectes del vent. 30 d’aquestes trucades provenien de l’Alt Penedès.

Entre les incidències, a la carretera de Sant Martí Sarroca, a l’alçada del quilòmetre 5, s’ha hagut de netejar la via després de la caiguda d’un arbre aquest diumenge al matí. També hi ha hagut arbres caiguts en altres punts de la comarca, com a la plaça del Penedès de Vilafranca.

Al barri de La Girada de Vilafranca s’han hagut de suspendre els actes de la fira de la castanyada durant el seu tercer dia també a causa del fort vent.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta matinada l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT un cop finalitzat l’episodi de ventades més intenses i perquè ja s’han anat reduint les incidències a causa del vent. Tot i això, el pla queda en situació de prealerta perquè fins avui dilluns al migdia el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que el vent podrà bufar encara fort sobretot a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, i amb menys intensitat a punts del litoral i prelitoral central.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: