Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

700 persones han participat al sopar de final de la temporada dels Castellers de Vilafranca

Un acte amb el comiat de Bach i Badell al capdavant de la colla.

Un any més els castellers de Vilafranca van omplir la nau d’assaig de Cal Figarot amb prop de 700 persones per celebrar el sopar de final de la temporada. En aquesta ocasió, però, a més de celebrar els castells assolits durant l’any hi havia també un sentiment especial pel comiat, desprès de quatre anys al capdavant de l’entitat, del cap de colla, Toni Bach i del president, Joan Badell.
Badell va fer balanç de la gestió dels quatre anys assenyalant que s’han assolit els objectius marcats d’innovació, comunicació, actitud i creixement. Destacant la posada en marxa de l’àrea de rendiment i salut o les obres a Cal Figarot.

Per la seva banda Toni Bach destaca que eren conscients de la dificultat del moment en el que afrontaven dur les regnes de la colla, però es mostra satisfet de l’actitud dels castellers, que conclou amb la gran diada de Tots Sants.

Els vilafranquins han estat la única colla en descarregar el 3 de 10 aquesta temporada i havent culminat una diada amb 4 castells de gamma extra descarregats.
Aquest dissabte a Cal Figarot hi va haver un bon àpat en el transcurs del qual es van projectar alguns vídeos amb els millors castells assolits durant l’any, recordant el viatge als Estats Units o el d’una divertida versió que va fer la canalla de la colla del tema “Milionària”, de Rosalia.
Desprès va arribar el moment de lliurar el Premis Fidelitat Castellera, pel suport donat a la colla per part de persones o entitats, i Casteller de Soca-rel, per reconèixer la feina feta, el compromís i la dedicació al llarg dels anys amb la colla.
El premi Fidelitat Castellera ha estat pel setmanari La Fura que porta anys informant del fet casteller.
Aquest any era la 47a vegada que s’atorgava la distinció de Casteller de Soca-rel de forma ininterrompuda. El primer en rebre-la enguany va ser Manel Balsells, membre de la colla des del 1984. També va rebre la distinció Josep Esteve, que va entrar a la colla el 1995, i que para a baixos en castells de vuit, de nou i de deu pisos.
El sopar posava fi a una temporada que completa un cicle de quatre anys pels màxim responsables de la colla. Ara caldrà fer la darrera assemblea per tancar el cicle i s’haurà d’escollir nous responsables. Tot apunta que els candidats són com a Cap de colla el Cisco Benet conegut com el Cisco de Reus i com a President el Carles Mata. Tots dos pugen a terços del quatre de 9.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: