Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC lamenta la “inacció” en matèria de gènere del govern de Vilafranca

ERC demana una rectificació pública al regidor de Seguretat Ciutadana en considerar que menysprea les denúncies per agressions que es van fer al punt lila de La Barraca.

ERC va convocar aquest dimarts a la tarda una roda de premsa a la plaça de la Vila per demanar una rectificació pública al regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort arran de les declaracions que va fer en el darrer ple municipal. En la seva intervenció, el regidor va qüestionar el fet que al punt lila de La Barraca es comptabilitzessin sis denúncies per agressions sexistes en una nit quan només es va presentar oficialment una denúncia en tots els dies de la festa major; també va parlar dels robatoris a domicili que s’havien produït en aquells dies.

Els republicans acusen Montfort d’equiparar robatoris i agressions sexistes i de menysprear les denúncies que van ser presentades al punt lila de La Barraca, tot destacant que els actes organitzats per aquesta entitat formen part del programa oficial de la festa.

Des d’ERC també reclamen un desplegament real i transversal del pla d’Igualtat.

Les regidores i regidors d’ERC destaquen que el pla d’igualtat ni tan sols està penjat al web de l’Ajuntament.

La portaveu del grup municipal, Mònica Hill, posava l’accent en què la perspectiva de gènere hauria d’impregnar totes les accions de l’ajuntament.

Des del punt de vista d’Esquerra, la regidoria d’Igualtat podria fer molt més del que fa actualment i, per això, reclama un augment en el pressupost destinat a aquest servei municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: