Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Barraca demana a Montfort una rectificació pública sobre les agressions per Festa Major

Creuen que el pressupost destinat a igualtat és insuficient i hi detecten moltes carències.

En relació als recents fets ocorreguts durant la Festa Major i les darreres declaracions del regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, durant el ple municipal, la Barraca ha volgut dir la seva en roda de premsa aquest dimecres. Es mostren sorpreses que Montfort no confiï en les associacions de la Vila i que titlli les seves dades de ‘no oficials’ quan la regidoria d’igualtat, diuen, va incloure els punts liles gestionats per la Barraca i la Ruda al programa de la Festa Major, i els va demanar el seu protocol contra agressions sexistes per adherir-lo a l’annex del protocol de la regidoria creat enguany. Les components de la Barraca recorden que, contràriament al que creu el regidor, durant aquesta Festa Major els punt liles van recollir 8 denúncies de noies que havien patit agressions sexuals amb vexacions verbals, tocaments, comentaris que apel·laven a la violació, persecucions i altres tipus d’assetjament. A aquestes 8 denúncies se li sumen la de 3 menors que van ser assetjades per un home a la Font dels Alls però no van trobar el Punt Lila oficial i van adreçar-se al de la Barraca a la plaça de l’Oli. A més, durant la diada castellera de Sant Fèlix, una de les periodistes que hi treballava també va ser agredida per un casteller de la Colla Vella. En el passat ple municipal, Joan Manel Montfort, només va reconèixer un parell d’agressions i és per això que des de la Barraca demanen una rectificació pública per part seva.

També han volgut mostrar el seu descontent per l’insuficient pressupost que es destina a igualtat ja que hi detecten moltes carències. I afegeixen que esperen que l’ajuntament aprengui dels seus errors.

Les membres de la Barraca volen recordar que el feminisme no és una moda, que les agressions masclistes passen més sovint del que l’equip de govern vol fer creure i que és cosa de totes i de tots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: