Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presenta una moció al ple demanant accions concretes per lluitar contra el canvi climàtic

Demanen que l’Ajuntament es posicioni sobre la qüestió, i que es revisin i actualitzin les accions que es poden dur a terme a nivell municipal per lluitar contra el canvi climàtic.

El grup municipal de Vilafanca en Comú presenta al ple d’aquest dimarts una moció que pretén d’una banda que l’Ajuntament es posicioni sobre la problemàtica del canvi climàtic; però al mateix temps demana també que es revisin les accions previstes a nivell municipal per lluitar-hi, i que les que es concretin siguin factibles.

En aquest sentit, el regidor Ramon Arnabat recordava que el mes de maig passat, tot just a les portes d’acabar el mandat, es va aprovar el pla d’acció per l’energia sostenible i el clima que des del seu punt de vista presenta moltes mancances.

Així Arnabat apuntava també algunes accions que consideren des de l’Ajuntament es poden impulsar. En primer lloc cal que la despesa energètica de l’Ajuntament sigui progressivament 100% d’energies renovables. Recordava que s’ha iniciat el procès, però considera que cal accelerar-lo. UN altre punt seria el transport, tant el públic que no hauria d’utilitzar combustibles fòssils, com el privat. Consideren des de VeC que s’ha de treure els cotxes del centre de la ciutat.

En aquest sentit des de VeC es reclama que es redacti d’una vegada el Pla de Mobilitat que Vilafranca no té. I es demana també que l’Ajuntament faci d’informador i formador de la ciutadania en l’ús de les energies renovables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: