Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha baixat l’ocupació als hotels i a les cases de turisme rural de l’Alt Penedès, a l’agost

L’ocupació durant el mes d’agost de 2019 en els hotels i els càmpings de l’entorn de Barcelona presenta resultats per sobre de 2018 en general a tots els territoris.

Són dades de l’Enquesta Flaix d’ocupació turística del mes d’agost als allotjaments de l’Entorn de Barcelona, duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.
L’ocupació per places en els establiments hotelers de l’entorn de Barcelona se situa al 87,5% durant el mes d’agost, xifra que representa un creixement de 3,3 punts respecte el mateix mes de l’any passat i la més alta de tots els anys analitzats.
Pel que fa als establiments de turisme rural, aquests han obtingut una ocupació mitjana del 64,9%, xifra que suposa una davallada de 3,7 punts respecte el mes d’agost de l’any passat; seguint la tendència dels darrers mesos. La caiguda en l’ocupació es produeix sobretot durant la primera quinzena d’agost.
Pel que fa als establiments hotelers, només dues comarques tenen resultats lleugerament inferiors al mateix període de l’any passat, l’Alt Penedès, amb -2,1 punts, i el Baix Llobregat, amb -1,9 punts; mentre que la resta obtenen resultats positius, destacant els creixements del Bages, el Berguedà i el Moianès.
D’altra banda, pel que fa als establiments de turisme rural totes les comarques han registrat decreixements interanuals, exceptuant Osona, amb un creixement de 9,8punts respecte l’agost de l’any anterior.
Durant la primera quinzena, tant sols Osona ha obtingut resultats positius, mentre que la resta de comarques han perdut entre 6 i 22 punts. Per contra, la segona quinzena no ha sofert caigudes tant rellevants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: