Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès ha viscut una bona Setmana Santa des del punt de vista de les visites turístiques

D’altra banda també les agències de viatges fan un balanç positiu de les ganes de viatjar dels penedesencs.

D’una banca podem destacar el bon resultat que han recollit les cases de turisme rural a la comarca. Cal assenyalar que després del la pandèmia de la covid, hi va haver un boom del turisme rural, perquè amb l’experiència viscuda molta gent va optar per buscar pernoctacions en indrets poc massificats. En general ara ja s’ha normalitzat la societat i també els hàbits turístics i, aquesta Setmana Santa s’ha viscut un bon nivell de reserves, però sense arribar al primer any post-covid. Es pot parlar d’entre un 80 i un 85% d’ocupació.

Per Setmana Santa, a diferència de l’estiu, els clients tenen una procedència nacional i de públic familiar.

Els clients, en aquesta època de l’any, busquen sobretot experiències enoturístiques.

D’altra banda, les vacances de Setmana Santa són, any rere any, una oportunitat per fer viatges a destinacions diverses. Són molts els penedesencs que aprofiten tota la setmana o bé el pont que ocupa de Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua per realitzar sortides i descobrir nous indrets d’arreu.
Des de l’Agència Som Viatges, es comenta que, enguany, hi ha hagut una gran quantitat de destinacions escollides per part dels clients. Quim Pallerola n’és el responsable.

Un dels factors que tenen més en compte els viatjants en els darrers temps és la meteorologia i l’impacte del canvi climàtic. Des de l’Agència Halcón Viatges, s’afirma que el ventall de destinacions ha augmentat darrerament a causa que es fa difícil preveure el temps que farà en moltes destinacions. Pere Albornà és el responsable de l’empresa.

Un altre aspecte que té pes a l’hora d’escollir els destins on es viatja és l’existència de conflictes polítics que puguin fer posar en perill el territori escollit. Darrerament, els dos casos més clars són la Guerra a Ucraïna i el conflicte a la Franja de Gaza. Des de Som Viatges, no obstant això, s’afirma que cal comprendre bé la situació de cada destinació. Quim Pallerola.

El que és una obvietat és la recuperació del sector després de l’impacte de la pandèmia de la COVID-19. De fet, l’any passat ja es van recuperar els nivells del 2019 i enguany es preveu que sigui un any molt bo. No obstant això, des d’Halcón Viatges es comenta que cal anar veient com avança la situació mundial. Pere Albornà és el responsable de l’agència.

Així, doncs, es pot dir que en els dos sentits de circulació aquesta Setmana Santa ha estat positiva. Les agències han organitzat viatges a l’estranger per als penedesencs i la comarca ha rebut força visitants, sobretot de públic nacional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: