Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dimarts s’estrena al Kubrick el documental ‘Tallant el cel. Els ocells rapinyaires del Foix’

El documental ‘Tallant el cel. Els ocells rapinyaires del Foix’ mostra la diversitat d’aus rapinyaires que hi ha al Penedès

Dimarts s’estrena al Kubrick Cinema la pel·lícula documental ‘Tallant el cel. Els ocells rapinyaires del Foix’. La sessió tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre i l’entrada és gratuïta.

L’audiovisual és un encàrrec del Centre de Documentació del Parc del Foix i està dirigit pel naturalista vilafranquí Xavier Bayer. L’enregistrament de les imatges ha anat a càrrec de Joan Guasch i Pep Guasch i aquest darrer també s’ha encarregat de l’edició. Els tres integren l’equip d’Estudi Divulgació Natura i han plantejat un documental de caràcter divulgatiu que mostra com viuen, s’alimenten i es reprodueixen les aus rapinyaires.

Xavier Bayer explica que ‘Tallant el cel’ permet conèixer aquests animals que viuen al Penedès i que ens solen passar totalment desapercebuts.

Bayer destaca que, al Penedès, com a gran part de Catalunya, hi conviuen una trentena d’espècies d’ocells rapinyaires.

Poder filmar imatges d’aquests animals és una tasca complicada i que requereix de molta paciència, a més d’un profund coneixement dels hàbits dels ocells.
‘Tallant el cel’ s’estrena dimarts vinent al Kubrick i també es podrà veure el proper dissabte 28 de setembre en el marc de l’Eco Sant Cugat, concretament dins la 5a Mostra de Cinema de Medi Ambient del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: