Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’anada a ofici ha estat multitudinària, com ve sent habitual els darrers anys

Cap a un quart de deu del matí, el Drac de Vilafranca, l’original, com cada 30 d’agost, enfilava des del carrer de Santa Maria cap a la plaça Jaume I i iniciava així l’anada a ofici.

Aquest dia de Sant Fèlix ha començat ben aviat per a molts vilafranquins i vilafranquines. A primera hora del matí es podien visitar a la cripta de la basílica de Santa Maria les relíquies de Sant Fèlix. La cripta ha anat rebent visites al llarg d’aquestes primeres hores del 30 d’agost.
A l’exterior, la plaça Jaume I s’anava omplint de famílies que volien veure de prop els balls a l’anada a ofici.
És el cas de la Mariona i l’Arlet.

Cap a un quart de deu del matí, el Drac de Vilafranca, l’original, com cada 30 d’agost, enfilava des del carrer de Santa Maria cap a la plaça Jaume I i iniciava així l’anada a ofici.
A continuació, el Ball de diables de Vilafranca feia la seva entrada.
Seguien el Ball d’en Serrallonga i la resta de balls del seguici festiu amb la plaça cada cop més plena.

Cal afegir també que el dia de Sant Fèlix hi ha la presència de les colles de fora de la vila que participen a la diada castellera i de la Moixiganga.

En entrar tots els balls, falcons i colles castelleres a la plaça. Un tret del Ball d’en Serrallonga ha estat la senyal per començar la ballada conjunta i alçar els pilars just abans d’entrar a ofici.

Tot seguit, les peces han estat col·locades davant el Palau Baltà amb la novetat que enguany s’han instal·lat tanques per evitar les aglomeracions de gent al seu voltant. Els tècnics del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca anaven gestionant l’entrada i sortida de les persones que volien fotografiar-se amb Gegants, Àliga, Capgrossos, Cotonines i, especialment, amb el Drac de Vilafranca. Precisament amb el Drac també s’hi han fotografiat alguns balladors i balladores d’altres balls.
La Lourdes i la Marta portaven els seus nens a veure les peces de prop.

Mentre moltes famílies es feien fotos amb les peces, les colles castelleres han alçat els seus pilars d’homenatge al Monument als Castellers, fet l’any 1963 per Josep Cañas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: