Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Nans han estat els encarregats de fer l’ofrena a Sant Fèlix

A dins de la Basílica, a les 10 del matí ha començat l’Ofici, presidit enguany per Josep Pauses, vilafranquí i rector de Sitges.

Mossèn Pauses ha tingut unes paraules de record per Jaume Berdoy, sitgetà que havia estat rector de Sant Maria. Abans de tres quarts d’onze, s’ha iniciat l’ofrena dels balls a Sant Fèlix. Una estampa molt bonica. Representants de cada ball porten espelmes i ofrenes al Sant.
Per exemple la colla Vella de Valls portava un saquet d’avellanes. Els representants dels balls es queden a les escales davant de l’altar i per cloure l’ofrena, com cada any, hi ha un ball escollit. En aquesta ocasió ha estat el dels Nans que celebren els 160 anys de presència a la Festa Major, tot i que amb els pas dels anys han anat canviant les figures en diverses ocasions i les actuals, excepte el Pallaso que és de l’anterior generació, es van comemnçar a renovar el 1989 amb el Quique.
Han entrat ballant, també han fet un ball parat davant del presbiteri.
Una representant dels ball ha mostrat la seva satisfacció per que el ball ha fet l’ofrena per primera vegada.Tot seguit el rector de Santa Maria, Xavier Aymerich, ha volgut destacar també el fet que els Nans es mereixien enguany fer l’ofrena.

Notícies relacionades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: