Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

37a Diada dels gegants de la vigília de Corpus

La trenta-setena diada de la vigília de Corpus ha omplert places i carrers amb un públic familiar per veure ballar Gegants, Nans i Capgrossos.

Els Geganters de Vilafranca organitzen des de l’any 1981 la diada de la vigília de Corpus. Després del dia del geganter, és la darrera oportunitat per veure els Gegants de Vilafranca ballant al carrer abans de la festa major i són moltes les famílies que els acompanyen any rere any.
Com és tradicional, el Ferragut i l’Elisenda estaven acompanyats pels Nans i els Capgrossos.
El cap de colla dels Geganters de Vilafranca Jordi Gutiérrez explica l’essència de la festa tot recordant que té un sentit molt especial per la vila, ja que suposa recuperar, any rere any, un acte històric que es remunta als inicis del segle XVII.

Aquest dimecres a la tarda, el temps va acompanyar i la diada es va poder desenvolupar tal com estava prevista: amb la plantada de les peces una estona abans de les sis de la tarda a la Plaça de la Vila, la posterior cercavila pels carrers del centre i l’arribada de nou a la plaça per a fer els darrers balls de lluïment.

Entre les persones que va aplegar la diada hi havia la Núria Roca, que es trobava amb la família per sortir a veure els Gegants, els Nans i els Capgrossos.

En acabar la ballada de lluïment a la Plaça de la Vila es va fer la tradicional xocolatada i el lliurament d’un obsequi per als infants que, en aquest cas, era una enganxina amb la imatge de la trenta-setena edició de la diada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: