Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tornen a fer Vilanova i la Geltrú plaça de 10

Per quart any consecutiu els Verds porten el 3 de 10 amb folre i manilles a la Festa Major de la capital del Garraf, el d’aquest 2019 va quedar en carregat.

Vilanova i la Geltrú està d’enhorabona. Uns Castellers de Vilafranca que a Vilanova, a banda del castell de deu, feien un pas endavant buscat i desitjat en aquest inici, on molts dubtaven de la seva capacitat. Tot es va posant a lloc. També va estar a gran nivell la Colla Jove de Tarragona que malgrat els handicaps que arrossegava abans de l’inici de la diada va marxar amb 3 castells de 9 descarregats. Els Bordegassos de Vilanova, va poder completar per tercer any seguit a la Festa Major una meritòria clàssica de castells de 8. Abans de l’inici de la diada la colla local va fer un pilar de dol en memòria de Jaume Casanovas, primer alcalde democràtic de Vilanova l’any 1979, mort la matinada anterior.

Els Castellers de Vilafranca, van obrir plaça amb la torre de 9 amb folre i manilles, que enguany ja havien fet a Mataró. Cal dir que els verds duien a plaça un peu força important que va ajudar i molt a fortificar el folres. Una torre ferma de baix que es va carregar amb solvència i que no va passar mai per moments complicats a la baixada. Torna a ser la gran torre verda. Segona al sac i curiosament la 111 descarregada per la colla. I tal com havien promès a segona ronda el 3 de 10 amb folre i manilles, matiner com les passades temporades. Una posta en escena ràpida i ben encaixada va ajudar a carregar un castell de deu amb molta solvència, treballant però no al límit. Es mostrava molt compacte per baix. Un cop feta la aleta el pis quarts i quints ja es mostraven incòmodes, començava la lluita. Amb els més petits ja a les manilles, i sortint dosos, el pis de quints ja no va poder més. Una llàstima perquè semblava que el castell tenia corda per descarregar-se. Els verds carregaven el primer castell de 10 de l’any a les places castelleres. Per Sant Fèlix segur que el veurem descarregat. Van tancar les rondes de castells tal i com havien previst amb el 4 de 9 amb folre, que aquest any sembla un castell de gamma extra. Amb el tronc dalt del possible quatre amb l’agulla, de seguida es van perdre les mides i un cop carregat el castell es va defensar molt obert evitant la caiguda, amb una quarts al límit. Castell salvat, el quart descarregat de l’any, però amb l’ai al cor. També es cert que venia precedit d’una caiguda de castell de 10. Caldrà seguir-lo polint. Per la ronda de pilars els Verds van tornar a mostrar el seu fantàstic pilar de 7 amb folre. Ben definit va pujar i baixar sense cap incidència. Cinquè de la temporada i ara a veure si es pot pujar un pis més amb aquesta nova alineació.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va completar la seva millor diada de l’any amb el 9 de 8, el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 7 amb folre, aquest darrer el primer de la temporada. La colla local dels Bordegassos, també va signar la seva millor diada de l’any amb el 3 de 8, el 4 de 8, el primer de l’any i la Torre de 7. Una clàssica de 8 per tercer any seguit per Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: