Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart inclourà enguany obres d’artistes històrics del Penedès

El Firart s’inaugurarà el dissabte 24 d’agost a les vuit del vespre i es clourà amb la subhasta al pati de l’escola Estalella el diumenge 1 de setembre.

Dimarts passat les Caves Nadal han acollit l’acte de presentació del Firart 2019 per part dels seus promotors, Petit Format, acompanyats dels administradors de la Festa Major de Vilafranca, dels responsables de Caves Nadal i de l’administrador de Serveis Mèdics Penedès. L’actual regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha estat el presentador de l’acte com a membre de Petit Format, tot assenyalant que s’arriba ja a la 32ena edició de l’autoservei de pintura de petit format que s’exposa a la Capella de Sant Joan per Festa Major, i també a la 26ena edició del Concurs Nadal Corpinat en el qual els artistes que participen al Firart cedeixen una obra de gran format per a la subhasta a benefici de la Festa Major.
Ramon Nadal, també de Petit Format, assenyala que hi participen 45 artistes que aportaran més de 1.000 obres d’art. Del total n’hi ha 11 que mai havien participat al Firart. Una de les novetats d’enguany, i veient les poques oportunitats que hi ha a Vilafranca per exposar pintura, és la incorporació d’artistes històrics del Penedès.
D’altra banda aquest any el Firart també té una vessant solidària. Serveis Mèdics Penedès dóna suport a la Fundació Pasqual Maragall de lluita contra l’alzheimer.

Ha venut unes litografies signades d’obres de Vives Fierro i de Fuentetaja i ha organitzat un sopar solidari recaptant 17.000€.
El Firart acollirà la resta de litografies que van quedar pendents de venda.
En nom dels administradors, Guillem Codorniu, va agrair el suport que reben d’aquesta iniciativa i també el fet que l’actriu Estel Solé hagi acceptat ser la conductora de la subhasta d’aquest any.
En nom de Caves Nadal, Xavier Nadal, es va mostrar satisfet de col.laborar en la iniciativa i no va poder evitar el fet de parlar de la situació que es viu enguany en el sector de la pagesia pels baixos preus.
Ricard Rafecas va recordar també els premis que Panda Viatges ofereix als artistes i als compradors. Tots els clients del Firart entren en el sorteig de tres nits a Roma i l’artista l’obra del qual sigui la que pugi més a la subhasta rebrà un smartbox.
El Firart s’inaugurarà el dissabte 24 d’agost a les vuit del vespre i es clourà amb la subhasta al pati de l’escola Estalella el diumenge 1 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: